Vergoedingen & kosten

Vergoeding van Mindful Walk/Run coaching kosten

Wordt Mindful Walk coaching vergoed?

Overweeg je om een coachingstraject in te gaan? Dan hoeft dat nog niet te betekenen dat je ook alles zelf hoeft te betalen. Naast het mogelijke voordeel van de aftrekbare particuliere (studie)kosten bij de belastingaangifte, kun je ook via diverse instanties voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kun je jouw verzoek bijvoorbeeld voorleggen bij de volgende instanties:

Werkgever — Veel bedrijven hebben een budget gereserveerd voor opleidingskosten en persoonlijke en/of professionele ontwikkeling (denk bijvoorbeeld aan talentmanagement, communicatieve vaardigheden, stressreductie, grenzen stellen, conflictmanagement, duurzame inzetbaarheid) van de werknemers.

Individuele coaching met als doel effectieve bijdrage aan het herstel, of een loopbaanoriëntatie of een persoonlijk leertraject in het kader van beter functioneren op je werk, wordt vaak vergoed door de werkgever. Ga hierover samen met jouw werkgever in gesprek. Niet geschoten is altijd mis! Vertel hierbij vooral waarom het belangrijk kan zijn voor beide partijen. Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan jouw emotionele en fysieke herstel, waardoor jij weer goed kunt functioneren. In het algemeen maar ook met betrekking tot het terugkeren op de werkvloer. Jouw werkgever kan mij ook altijd bereiken om een en ander te bespreken vooraf.

Aftrekbaar voor Ondernemers / ZZP’er  —  Als Ondernemer of officieel geregistreerde ZZP’er kunt u zakelijke coaching aftrekken bij de belasting. De kosten vallen binnen de post ondernemerskosten. Voor Ondernemers en ZZP’ers zijn de tarieven aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting (21%) is terug te vorderen bij de Belastingdienst.

Via PGB of het UWV — Leeft u op dit moment met een persoonsgebonden budget? Dan kunt u de kosten, onder bepaalde voorwaarden, vergoed krijgen via het PGB. Bent u op dit moment werkeloos en ontvangt u een uitkering? Informeer dan bij de uitkeringsinstantie (UWV) naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van uw herstel en re-integratie. Via een individuele re-integratie overeenkomst reserveert het UWV een budget om de coaching geheel of gedeeltelijk te betalen.

Zorgverzekering  — Individuele coaching wordt over het algemeen niet vergoed, maar ik adviseer je hierover toch contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden Mindfulness cursussen.

Zorg & Zekerheid vergoedt per 2018 maar liefst 50%! van de vijfweekse cursus Mindful Run. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij jouw ziektekostenverzekeraar naar de mogelijkheden.